páginas vistas

viernes, 6 de abril de 2018

Llibre: Del Procés a la República. Crónicas de un blogger cubano en Barcelona. Arsenio Rodriguez Quintana. Ediciones La Tempestad. 2018.



"Del Procés a la República;" es pot adquirir des del 27 de març del 2018. Enllaç per adquirir el llibre: "Del Procés a la República." Si vius a Europa: Amazon.es, . Edició en castellà. Per Amèrica: Amazon.com, amb preu en dòlars, 

Descripció del llibre:
"El llibre relata els successos ocorreguts entre el dia 11 de setembre (diada) i el 21 de desembre del 2017. Manifestacions, eleccions, declaracions del Rei i Rajoy, ancianes catalanes de 80 anys que van sortir a votar el 1-O. Joves enfervorits, anàlisis històrico-socials de com es va arribar a tot això; i sobre el fons, l'escenografia de Barcelona. L'actitud ciutadana de milions de catalans als carrers sense incidents rellevants. Recolzat amb 44 imatges que fixen la memòria històrica d'un succés en 133 pàgines."
Nota de l'editor:
'Del Procés a la República'. L'autor fa ús del seu ofici de blogger, amb més d'un milió de visites al seu blog, per explicar uns successos a Barcelona, on viu amb la seva filla catalana. Haver nascut i viscut a la Cuba castrista li fa detectar els trets autoritaris amb què el govern de M. Rajoy ha judicialitzat el Procés. Arsenio Rodríguez, abans que blogger, és historiador, i les referències i cites en aquests textos, són un valor afegit.
--------------------
La presentació oficial del llibre serà el 05 de maig a les 18h00 al Centre Cívic Sagrada Familia (C. Provença, 480). Eixample Dret, a 150 metres de la Sagrada Familia. Metro Sagrada Familia.
Òmnium Cultural i l'ANC recolzen amb logística i difusió aquestes cròniques sobre els successos del Procés a Catalunya.
Edicions de La Tempestad ha publicat més de 186 títols des de l'any 2003.
-----------------------




Primera lectora que publica l'opinió sobre el meu llibre a facebook i em etiqueta:

Del Procés a la Republica es un llibre per a tothom, pels Independentistes i els no Independentistes. L'autor explica amb un llenguatge coloquial les seves viviencies en manifestacions independentistes com les no independentistes. A peu del carrer, l'autor  s'expressa desde el seu punt de vista com a ciutadà cubà, com a pare d'una filla catalana, com a bloguer, com a historiador, la situació política que passa pel davant dels seus ulls desde el mes de Septembre fins a Desembre. Ho recomano per qualsevol persona, ens afecta a tots, i quant dic a tots em refereixo a tots, a Espanya sencera, a Europa. La Democracia esta essent golpejada a cops de porra per les intitucions españoles i Europa no fa res. No podem viure en la ignorancia. Tenim dignitat. Gracies Arsenio, per compartir-lo.

Cristina Ampuero. 19 abril 2018.



Arsenio Rodríguez Quintana (La Habana, 1964) és historiador cubà, poeta, narrador, assagista  i blogger. A Cuba va treballar a l' Arxiu Nacional de Cuba i com a promotor de música. A Europa ha treballat en serveis editorials, entre d'altres.
Va marxar de Cuba cap a París l'any 1999, on no ha tornat. Ha viscut a París, Sevilla i Barcelona.
A partir del 2010, quan va obrir el seu blog homònim, és llegit per hispans de més de 170 països amb més de 933.000 lectors.
Ha publicat Síndrome de Ulises (Editorial Linkgua, Barcelona, 2004). L'any 1998 va guanyar el Premi Nacional Calendario (de contes curts), pel qual va publicar el seu primer llibre de contes
La caída y otros deseos (Editorial Abril, Ciudad de la Habana, 1999). Ha publicat textos en més de 20 llibres en col·laboració: contes, poemes, diccionaris de música o catàlegs de fotos.
Traducción al catalá. R. Martí